WILISWEG

Deze site geeft een indruk over de 10 daagse vakantie aan de Costa del Sol (Andalusië). Een prachtige kust in het zuiden van Spanje.

De reis

Donderdag 3 mei 2018

04:45 uur opstaan. Herman eet een krentenbolletje en we nemen er ook enkele mee voor onderweg.
06:00 uur rijden we weg.
06:20 uur parkeren bij de luchthaven.
06:30 uur staan we in de rij om in te checken. Alleen hier je paspoort tonen, daarna niet meer.
07:00 uur komen we soepel door de beveiliging.
Dan nog een flesje water kopen. Kleine Spa blauw kost maar liefst 2,60. Wat een afzetterij! Een tip om een leeg flesje van huis mee te nemen en deze met kraanwater te vullen gaat echt niet altijd op. Vaak zijn de kranen te laag gemonteerd en past er geen flesje onder.
In een nieuwe vleugel van de luchthaven zijn snacks en drankjes te koop en hiervandaan kun je ook direct naar de gates. Het is een grote, hoge ruimte met glazen wanden waar het zonlicht doorheen komt. Dat maakt het erg warm en veel mensen hebben bovendien last van het zonlicht dat precies in de gezichten schijnt. Daar moet de luchthaven zeker nog iets aan doen! Wij ontbijten hier door een krentenbol te eten.
07:30 uur boarden.
08:00 uur vliegen.

Aankomst

Na een goede vlucht komen we om 10:45 uur in Malaga aan. De hostess van de reisorganisatie TUI staat al klaar. Met een kleine bus die een aanhangwagen heeft voor de bagage, worden we naar het hotelcomplex gebracht. De rit gaat via Torremolinos en Benalmadena waar andere gasten moeten zijn. We krijgen dus meteen een indruk van die steden. Allemaal hotels, restaurants en winkels. En en al toerisme. Mooie wijken en luxe hotels, maar ook slecht onderhouden oude gebouwen. En zelfs een leeg staand groot winkelcentrum.

Na 40 minuten worden we bijna als laatste afgezet bij het hotel. Eigenlijk is het geen hotel maar een appartementencomplex van 14 etages hoog, Stella Maris heet het.
De ligging is perfect, aan een gezellige boulevard, met het strand aan de andere kant van de straat. Wij krijgen kamer 703, op de 7e etage dus. Met uitzicht op zee. Wat willen we nog meer?
We kijken ook op een haventje en het strand natuurlijk. Mooi verzorgde omgeving, schoon en zandsculpturen voor de deur.
Prachtig appartement dat er gezellig uitziet en alles heeft wat we nodig hebben. Het balkon is royaal van grootte en heeft uiteraard een tafel en stoelen. Wel horen we alle geluiden van de straat.

>>